در گرمترین روزهای سال به سر میبریم و پزشکان میگویند گرمازدگی و کمآبی بدن تنها مشکلات سلامت نیستند که سبب پر شدن اتاقهای بخش اورژانس بیمارستانها میشوند. آمار سوختگیهای تماسی نیز، که در برخی موارد به شدت سوختگی درجه دوم یا سوماند، در این موج گرما افزایش یافته است.
خبرگزاری انبیسی از قول کارمندان بخش اورژانس در آریزونا و نوادای آمریکا نوشت که با توجه به افزایش دما، موارد مراجعه بهعلت سوختگی تماسی افزایش یافته است.
سوختگی تماسی (contact burn) معمولا در اثر از حال رفتن افراد روی سنگفرش یا دیگر سطوحی که در اثر تابش آفتاب داغ شدهاند و تماس با سطح داغ آنها رخ میدهد.
دکتر کارا گرن، پزشک اورژانس در ولیوایز هلت (Valleywise Health) در شهر فینیکس ایالت آریزونای آمریکا به انبیسی گفت که در زمان موجهای شدید گرما، همانطور که در سراسر جنوب غربی آمریکا شاهد آنیم، حتی تماس کوتاهمدت با این سطوح داغ میتواند آسیب جدی به شخص وارد کند.
او میگوید که این نوع سوختگیها ممکن است بسیار شدید و بدشکل باشد، تا جایی که فرد بیمار مجبور شود زیر عمل پیوند پوست (برداشتن پوست از جای دیگر بدن و ترمیم محل آسیبدیده با آن) برود.
به گفته دکتر گرن، مانند اغلب بیماریهای مربوط به گرما، در این مورد نیز کودکان، افراد مسن، کسانی که در فضای باز کار میکنند، و افراد بیخانمان بیشتر در معرض این نوع سوختگیاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گفته سخنگوی بیمارستان ولیوایز هلت، هفته گذشته حداقل ۱۰ نفر بهدلیل سوختگی تماسی در آن بیمارستان تحت درمان قرار گرفتند.
هر سال، همزمان با افزایش دما در تابستان و علیرغم اخطارهای مکرر پزشکان به مردم برای رعایت بیشتر، سوختگیهای تماسی افزایش مییابد.
بر اساس گزارشی که ماه گذشته ولیوایز هلت منتشر کرد، از ماه ژوئن تا اوت سال گذشته، مرکز سوختگی آریزونا ۸۵ مورد سوختگی ناشی از گرما را درمان کرد. به گفته مسئولان این بیمارستان، دمای بدن برخی از بیمارانی که بستری شدند بیش از ۴۲ درجه سانتیگراد بود و هفت نفر در اثر آسیبی که دیده بودند جان باختند.
تقریبا دو هفته پیش، کریستوفر مالکوم، کهنهسرباز ۷۳ ساله نیروی هوایی آمریکا، زمانی که منتظر اتوبوس در لاسوگاس بود، دچار سوختگی درجه سه شد. مالکوم گفت که آن روز دمای هوا حدود ۴۳ درجه سانتیگراد بوده و او بهشدت احساس گرما میکرده، بنابراین کف پیادهرو نشسته بود.
او با بیان اینکه حدود ۴۰ دقیقه روی سنگفرش نشسته و متوجه جراحت نشده بود، گفت «حدس میزنم پیادهرو بهقدری داغ بود که، با وجود اینکه شلوار جین پوشیده بودم، [پوستم را] سوزاند.»
دکتر سید ثاقب، جراح آسیبهای ناشی از سوختگی در مرکز پزشکی دانشگاه در لسآنجلس میگوید که سنگفرش داغ ممکن است در مدتی کوتاه صدمه جدی به فرد بزند.
او گفت که وقتی دما به بیش از ۳۷ یا ۴۰ درجه سانتیگراد میرسد، دمای سنگفرش با توجه به جنس آن ممکن است بهاندازه ۷۶-۷۰ درجه سانتیگراد داغ شود و کافی است پوست چند دقیقه در معرض آن باشد تا شخص دچار سوختگی درجه دوم شود.
آخر هفته گذشته، وقتی که دمای هوا در جنوب غربی آمریکا به اوجش رسید، مقامهای دفتر خدمات هواشناسی ملی لاسوگاس در زمانی که دمای هوای محیط ۴۶ درجه سانتیگراد بود، دما را در سطوح متفاوت اندازهگیری کردند و متوجه تفاوت زیاد دمای سطوح سنگی، بتنی، و آسفالت در سایه و آفتاب شدند.
We measured 126.5°F / 52.5°C as a surface temperature on shaded concrete.
— NWS Las Vegas (@NWSVegas) July 16, 2023
We had folks guess how hot it would be in the sun.
It was a whopping 143.9°F / 62.2°C!
If it's too hot for YOUR feet (which, it is), then it's too hot for theirs. Feet booties or no walks. https://t.co/0eaVNOZoPR pic.twitter.com/ghZU3Kac0n
برای مثال، درحالیکه دمای پیادهرو سنگفرششده در سایه حدود ۴۶ درجه سانتیگراد بود، دمای سطح آن در زیر نور خورشید حدود ۶۸ درجه سانتیگراد بود. دماسنج دمای آسفالتی را نیز که در سایه بود ۵۳.۵ درجه سانتیگراد نشان میداد، درحالیکه دمای همان سطح در زیر نور خورشید حدود ۷۰ درجه سانتیگراد بود.